**Capitol Heights Metro Station Area** -- **Walking Tour Itinerary,** 6/17/2022, 5:30pm to 7:30 pm, <u>RSVP</u> Event by <u>RISE Prince George's & Coalition for Smarter Growth</u>, View <u>map</u> of route.

Stop/Location/Time	Item	Speakers/speaking time
Stop 1: Metro station entrance Total time: 20 min Depart: 5:50 PM	Welcome Intro to RISE Prince George's & CSG; welcome DC Ward 7 Gray's office	<b>Kyle Reeder</b> , RISE Prince George's, tour leader Time: 5 minutes
Stop 1	Welcome to District 7, Prince George's County	District 7 Council Member <b>Rodney Streeter</b> Time: 3 minutes
Stop 1	Blue Line Corridor Initiative	<b>Stephen Paul</b> , Redevelopment Authority <b>Jared Press</b> , HR&A Time: 5 minutes
Stop 1	Metro joint development site	<b>Steve Segerlin</b> , WMATA Real Estate Time: 5 minutes
Stop 2: Capitol Heights Blvd & Faye Street Start: 5:55 PM Total time: 20 min	Welcome to Town of Capitol Heights & Mixed use development plan	Mayor Monroe & Town Admin. Habada Gilberto Cardenas & Dennis Cotto, Argos; Adam Dodgshon, Placemaking, MNCPPC Planning; [James Hunt, MNCPPC Division Chief, Development Review]; District 7 Council Member Rodney Streeter Time: 10 minutes
Stop 2 Depart: 6:15 PM	Green street plan	Mayor <b>Monroe;</b> Town Administrator <b>Habada</b> ; <b>Jim Sebastian</b> , Toole Design Time: 5 minutes
Stop 3: Southern Ave./Davey Depart: 6:17 PM	East Capitol Urban Farm	<b>Kyle Reeder</b> , UDC (invited) Time: 3 minutes
Stop 4 Metro station path on Central Ave. Start: 6:25 PM Depart: 6:30 PM	View Central/E Cap/Southern Ave. intersection Vision Zero; street designs for safety and TOD	<b>Abraham Diallo</b> , DDOT <b>Jim Sebastian</b> , Toole Design Time: 5 minutes

Stop 5 Start: 6:40 PM Depart: 6:50 PM	210 Maryland Park Dr. site (inside fence on Southern Ave.) Central Av. Connector Trail (northern route)	<b>Stephen Paul</b> , Redevelopment Authority <b>Kyle Reeder</b> , RISE Prince George's Time: 5 minutes	
Stop 6 (combine stops 6, 7 & 8) Banks Street NE Start: 7:00 PM Depart: 7:03 PM	Watts Branch Recreation	Antawan Holmes, Chair, ANC 7C (invited); Ward 7 Councilmember Gray Office: [D.L. Humphrey, Constituent Services Director, or Tamika Finnell, Constituent Services Deputy Director] Combined time for stops 6, 7 & 8: 5 minutes	
Stop 7 61st St NE Start: 7:05 PM Depart: 7:10 PM	Marvin Gaye Trail	Antawan Holmes, Chair, ANC 7C (invited); Office of Ward 7 Councilmember Gray	
Stop 8 61st St NE Start: 7:15 PM Depart: 7:20 PM	Marvin Gaye Recreation	Antawan Holmes, Chair, ANC 7C; Office of Ward 7 Councilmember Gray	
Stop 9 61st St NE & E. Capitol St Start 7:20 PM End: 7:30 PM	Capitol Gateway Marketplace	<b>Chris Everett</b> , DC Deputy Mayor for Planning & Economic Development (DMPED); Office of Ward 7 Councilmember Gray Time: 10 minutes	
END across from Metro station - Thanks!			